Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 4,5 dl tej
- 2 tojássárga
- 1 cs. sütőpor
Krém:
- 13 dkg margarin
- 13 dkg cukor
- 4 ek. rum
- 4 ek. kakaópor
- 4 ek. baracklekvár
Teteje:
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 12 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Tészta: A margarint a lisztel és a sütőporral elmorzsoljuk, majd 1,5 dl tejjel, a tojások sárgájával és a cukorral összegyúrjuk. Ha egynemű a tésztánk 3 egyenlő résszé szétvágjuk, majd egyenként kb. 32x32 cm-es lappá nyújtjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 10 percig( vagy tűpróbáig) sütjük. Kihűtjük a tésztákat
Krém: Ha a tészták kihűltek az egyiket összetörjük és leforrázuk 3 dl tejjel. A vajat a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a kakaópor és a baracklekvárt. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a leforrázott tésztánkhoz. Elkeverjük
Teteje:A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A csokoládénkat vízgőz felett megolvasztjuk.
A krémünket a két megmaradt tésztalapunk közé kenjük, majd a tetejére rákenjük a habunkat. Rácsorgatjuk az olvasztott csokinkat, majd villával egy kicsit megcifrázzuk. Ha lehet hűtőben 1 napig hagyjuk állni.
|
Nagyon jól hangzik. Valamelyik nap meg is csinálom!