Hozzávalók:
Fehér tészta:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 7 ek. víz
- 2 tojássárga
- csipetnyi só
Barna tészta:
- 30 dkg cukor
- 25 dkg dió (darált)
- 23 dkg étcsokoládé
- 9 tojás
- 1 cs. sütőpor
Krém:
- 1 l tej
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 10 ek. cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. zselatin
- 3 dl tejszín
- 1 dl víz
Elkészítés:
Fehér tészta: Az hozzávalókat összegyúrjuk. 3-4 órát hütőben pihentetjük, majd két részbe vágjuk. Lapokat nyújtunk belőle(az egyik mérete akkora legyen, mint a tepsink hátulja. a másik meg mint a tepsink belseje.), majd az egyik lapot a tepsi hátoldalán megsütjük. Ha kész a másik lapot a tepsibe tesszük(még nem sütjük)
Barna tészta: A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a fehérjénkből készült habot. Összeforgatjuk és hozzáadjuk a többi alapanyagot és simára keverjük. Ráöntjük a tepsibe lévő tésztára, majd megsütjük őket(tűpróbáig)
Krém: A tejben elkeverjük a pudingporokat, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük, kihűtjük. A vízben a zselatint feloldjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a zselatinnal együtt a pudinghoz öntjük. Simára keverjük. A barna tésztánk tetejére kenjük. A krémre rátesszük a fehér tésztánkat, majd hűtőbe pihentetjük 1-2 órát. Porcukrozva tálaljuk.
|