Hozzávalók:
Tészta:
- 8 ek. liszt
- 8 ek. cukor
- 8 tojásfehérje
- 1 tk. sütőpor
Krém:
- 18 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 5 ek. liszt
- 4 ek. cukor
- 8 tojássárga
- 4 dl tej
- 1 cs. vaníliáscukor
- 4 dl tejszín
Elkészítés:
Tészta: A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Ha csomómentes sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, sütjük.
Krém: A tejben elkeverjük a cukrot, a lisztet, a vaníliáscukrot, valamint a tojássárgákat. Sűrűre főzzük, majd ha kész kihűtjük. A margarint a porcukorral elkeverjük, majd a krémünkhöz adjuk és simára keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A tésztára egyenletesen rásimítjuk a krémet, erre pedig a habot.
Ui: ajánlott, pár órára hűtőbe tenni, hogy kissé megdermedjen. ha féltek, hogy a krém vagy a tejszín túl folyós lesz ajánlom a zselatint, valamint a habfixálot:) a süteményt tortadarával, valamint reszelt étcsokival is díszítheitek:)
|
Imádom ezt a sütit! Köszi a receptet:) Előszőr féltem, hogy, majd a krém túl folyós lesz, de szerencsére nem így lett.
Örülök, hogy jól sikerült és ennyire ízlett:)