Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg liszt
-25 dkg cukor
- 5 tojás
- 10 dkg darált mandula (hámozott)
Töltelék:
- 40 dkg baracklekvár
- 2 ek. citromlé
Díszítés:
- 50 dkg porcukor
- 4 ek. tej (langyos)
- 1 ek. citromlé
Elkészítés:
Tészta: A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét habbá verjük és belekeverünk 5 dkg cukrot. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük.A mandulát és a cukros tojást a habunkhoz öntjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Óvatosan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. 15-17 percig sütjük(tűpróbáig). Vágunk a tepsinkel megegyező hosszú és szélű sütőpapírt, amit meghintünk cukorral. A kész tésztát ráborítjuk, majd kihűtjük. Ha kihűlt 3 egyforma csíkra vágjuk. A lekvárt elkeverjük a citromlével, majd két tésztacsíkot megkenünk a töltelékünk 2/3-val ls egymásra rakjuk őket. A harmadik csíkkal lefedjük, fóliába tesszük, egy deszkával lenyomjuk és 12,5 órát pihentetjük. A maradék lekvárt megmelegítjük, megkenjük vele a piskótát, majd picit pihentetjük. Ezútán négyzetekre vágjuk a tésztát. A tejjet, a porcukrot és a citromlevet sűrű mázzá keverjük. Végül a süteményt bevonjuk a mázzal.
Ui: ha a lekvár melegítés közben kicsit besűrűsödik vagy becsomósodik egy szűrőn passzírozzuk át!
|